See you op 19 maart

IMG_0981Bij de gemeenteraadsverkiezingen kun je je, anders dan bij de landelijke of Europese verkiezingen, een lolletje veroorloven bij het bedenken van een verkiezingsslogan. Vorige week haalde de Udense wethouder Peerenboom landelijk het nieuws met ‘Stem op een goeie peer; daar plukt U den vruchten van’. Tja, je moet het maar bedenken om je naam zo tot inzet te maken van de verkiezingscampagne, in dit geval van de VVD.

Wie? Lijst drie!
Dichter bij huis probeert de SGP in Hardinxveld-Giessendam de aandacht en daardoor ook stemmen te trekken met een aanhanger. Met op knaloranje zeildoek de tekst: Bent u ook al een aanhanger van de SGP? Alsof aanhangers op wielen op 19 maart a.s. een stembiljet mogen verzilveren. Dan vind ik de verkiezingsslogan waarmee mijn grootvader 80 jaar geleden in de toenmalige gemeente Giessendam zijn politieke toekomst veilig wilde stellen, een stuk sterker: ‘Wie? Lijst drie!’

Bloedserieus
Het is dat de ChristenUnie in Giessenlanden de vierde lijst heeft, anders had ik ‘m als campagneleider graag hergebruikt. Het is nu wat anders geworden: Investeren, voor nu en later. Het rijmt niet, is niet spitsvondig en het is al zeker geen woordgrap. De ChristenUnie in Giessenlanden is gewoon bloedserieus en wil op een verantwoorde manier de miljoenen euro’s op de bank inzetten voor de bewoners. Wij geloven in de kracht van duurzaam investeren.

Als de ChristenUnie zich in de campagne al iets frivools veroorlooft dan is het de oproep om daadwerkelijk je stem uit te brengen. CU op 19 maart bij de stembus.

Lees meer over de campagne van ChristenUnie Giessenlanden:Investeren voor nu en later.

Waarom ik kandidaat ben voor ChristenUnie Giessenlanden? Lees hier meer.